Vakantieparken grootste verliezer aan de kust in zomer 2008

Redactie KW

Uit een steekproef van Westtoer over de toeristische bezetting aan de kust tussen januari en oktober vorig jaar, blijkt dat de vakantieparken de grootste verliezen leden. Het aantal overnachtingen in de parken zakte met 5,9 procent. De hotels noteerden 5,3 procent minder overnachtingen. Het sociaal toerisme kon zich het best handhaven. Het aantal overnachtingen liep er maar 2 procent terug. Het aantal bezoekers van attracties daalde met 4,9 procent. Alle cijfers die Westtoer bekendmaakte, zijn negatief.

Westtoer heeft een nieuw systeem uitgewerkt om vlotter de bezetting per kustgemeente te meten. De resultaten worden aan de gemeenten bezorgd. “De cijfers moeten met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd”, zegt woordvoerder Dirk Marteel. “Er zijn verschillen per kustgemeente. Het aantal hotelovernachtingen daalde niet overal. De algemene daling is
vooral ingegeven door de afbouw van hotelkamers.”

Over de bezetting van de vakantiewoningen, campings en
tweedeverblijven heeft Westtoer geen gegevens beschikbaar. Vergelijkingen tussen kustgemeenten wil het provinciaal toerismebedrijf niet bekendmaken.

“Het zijn de badplaatsen zelf die over hun cijfers kunnen communiceren. In de lente zullen we wel enkele trend voor heel 2008 voor de hele kust bekendmaken”, zegt Marteel. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier