Vader Younes doorstaat leugendetector niet

Redactie KW

Mohammed Jratlou, de vader van de kleuter Younes, die sinds 9 november in de cel zit omdat hij zijn 4-jarig zoontje zou hebben omgebracht, heeft een test met de leugendetector niet doorstaan. Dat werd deze morgen meegedeeld door zijn advocaat, Mr. Xavier Magnée.

“Mijn cliënt kreeg twee weken geleden de kans om een test met de leugendetector te ondergaan en aanvaardde dat. Het toestel gaf aan dat hij een leugenaar is, maar de detector is onbetrouwbaar”, aldus de advocaat. Volgens hem zou zijn cliënt geëmotioneerd geweest zijn en getranspireerd hebben bij de vraag ‘Heeft u uw zoon vermoord ?” Magnée blijft dan ook de invrijheidsstelling vragen van zijn cliënt. Deze namiddag oordeelt de Raadkamer van Doornik over de verlenging van de aanhouding van Mohammed Jratlou.

Op vrijdagnamiddag 17 december vond ondertussen opnieuw een reconstructie van de feiten plaats aan en in de woning van het gezin Jratlou in de Dumezrij in Le Bizet. Zowel aan Belgische als aan Franse kant was de straat de hele namiddag afgesloten. Mohammed Jratlou werd van uit zijn cel in Doornik ter plaatse gebracht, en ook zijn vrouw Naïma, die ondertussen is vrijgelaten maar nog altijd in beschuldiging is gesteld, kwam ook ter plaatse. (JRE-foto WB)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 24 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier