Vader Younes antwoordt verward op vragen voorzitter

© BELGA
Redactie KW

Na het voorlezen van de akte van beschuldiging door advocaat-generaal Ingrid Godart woensdagochtend heeft Mohamed Jratlou (71) op de eerste vragen van het assisenhof in Henegouwen geantwoord. De man moet zich verantwoorden voor de doodslag op zijn zoon Younes. De moeder en de broer van de vermoorde kleuter hebben zich bij de start van de zitting vandaag burgerlijke partij gesteld.

De ondervraging verliep bijzonder moeizaam, omdat Jratlou langdradig en verward antwoordde en zich in details verloor. De beschuldigde, die een tolk tot zijn beschikking heeft, antwoordde de rechter bovendien soms via de tolk of soms zelf in het Frans.

“Ze is sterker dan ik”

“Mijn vrouw was slecht gezind. We legden een grote matras op de grond en zij lag tussen de twee kinderen in. Ze weigerde dat ik bij hen was. Ze is sterker dan ik, want ik heb kanker gehad. Ze trok mijn gouden ketting kapot en ik sloeg haar. Ze pakte vervolgens een voorwerp en sloeg het dubbele glas daarmee kapot. Ten slotte vertrok ze en liet de deur open”, verklaarde Jratlou. De beschuldigde ging haar vervolgens zoeken. “Toen ik terugkwam, zag ik Younes niet. Ik vroeg aan Wasir: ‘Is mama hier geweest?’. Ik dacht namelijk dat ze teruggekomen was om Younes mee te nemen, maar Wasir antwoordde me: ‘Hij is vertrokken'”, ging Jratlou voort.

“Gaan zoeken”

De vader van Younes, die het jongetje eerst te voet was gaan zoeken, ging hem nadien met de auto zoeken, en dat samen met Wasir, en ten slotte met zijn echtgenote erbij. Op de vraag hoe de beschuldigde uitlegt dat geen van de vier camera’s in de wijk Younes filmde, antwoordde Jratlou negatief. Hij kon ook geen antwoord geven op de vraag hoe bloed van Younes op verschillende plaatsen in hun woning terechtkwam.

De 11-jarige Wasir zal niet worden gehoord door het hof. Enerzijds omdat een kind loyaal is tegenover zijn ouders, anderzijds omdat de psychiaters een verhoor van het kind afraden. De jongen is namelijk zwaar getraumatiseerd door de gebeurtenissen. Woensdagnamiddag worden de speurders gehoord.

(BELGA)

Meer hierover vanavond op WTV vanaf 18u00

Vader Younes antwoordt verward op vragen voorzitter

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier