‘Vader’ legde uitwerpselen op het hoofd van een kind

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw verscheen opnieuw voor de Veurnse rechtbank, dit keer voor openbare zedenschennis. Eerder moest ze zich al verantwoorden voor haar rol in een reeks diefstallen. Ze nam twee jongeren in haar huis op en stuurde ze van daar het pad op voor een indrukwekkende reeks diefstallen. Maar met een van de twee had ze een speciale band.

Marijke V. uit Zarren kende naar eigen zeggen een ellendige jeugd en ook in de liefde viel het tegen. Terwijl haar laatste man in de cel zat nam ze twee jongeren van 17 in huis. In ruil moest het duo uit stelen gaan. Brecht B. en zijn kompaan pleegden 54 inbraken in een maand tijd. De rechter gaf hen daarvoor elk een jaar effectief. Maar Marijke en Brecht (inmiddels 18) deden wel meer.

Openbare zedenschennis

Ze werden smoorverliefd en bedreven ongegeneerd de liefde in de tuin en de garage. Tot de buurvrouw het niet meer kon aanzien en naar de politie stapte. Daarom stonden ze nu weer voor de rechter, dit keer wegens openbare zedenschennis in het bijzijn van minderjarigen. Marijke heeft vijf kinderen. Ze moesten ‘vader’ tegen Brecht zeggen, hoewel de oudste bijna zo oud was als hijzelf.

Vernedering en mishandeling

Brecht bleek echter niet zo’n goede papa te zijn voor de kleinsten. Zo kreeg een van de kinderen eens een speelgoedauto tegen zijn hoofd geslingerd. Een ander kind was echter het zwart schaap. Brecht B. presteerde het ooit om zijn behoefte te doen op een stuk toiletpapier en dat dan op de jongen zijn hoofd te leggen. Of hij bewerkte hem met ontharingsstrips. Marijke liet begaan en dat leverde haar de aanklacht van schuldig verzuim op.

(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier