Vader houdt onschuld staande op proces peutermoord

Redactie KW

De relatie tussen Els Lozie en zijn tweejarige zoon Quinten was niet abnormaal gespannen. Dat getuigde G.V., de vader van de overleden peuter, maandagavond voor het hof van assisen van Brugge. Volgens het openbaar ministerie en de burgerlijke partij is er sprake van mishandelingen.

De 31-jarige slager zat na de feiten drie weken in voorhechtenis, maar werd later van alle blaam gezuiverd. Na de vrijlating van L. in het najaar van 2003 pikten ze de afgebroken relatie weer op en nu wonen ze nog altijd samen met hun drie kinderen.

Volgens de vader – die zelf op zijn 17de zijn beide ouders in een brand verloor – zorgde zijn nieuwe vriendin aanvankelijk goed voor zijn zoontje. Hij was naar eigen zeggen losser in zijn opvoeding en liet meer toe, zijn vriendin was strenger en wilde volgens hem duidelijke afspraken. Dat Quinten liever zijn gezelschap had dan die van zijn vriendin, vond hij normaal.

Zijn meer bezwarende verklaringen over de gespannen verhoudingen tussen de beklaagde en Quinten, wijt de man aan zijn woede over het overlijden van zijn zoontje. In zijn eerste verhoren zei hij dat de jongen “enorm bang” was voor haar. De onderzoeksrechter had het ook opmerkelijk gevonden dat V. vertelde dat hij nooit thuis was toen er iets gebeurde met Quinten.

“Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik zal nooit begrijpen waarom. Maar wat die mishandelingen betreft, kan ik niet geloven dat E. deze heeft toegebracht”, antwoordde hij later op vragen over de mogelijke mishandelingen in de maanden voor de feiten.

Enkele weken voor het overlijden van de jongen werd hij binnengebracht in het ziekenhuis. De arts ontdekte toen een bijtwonde op de billen, een andere bijtwonde dan die die de beklaagde had toegebracht drie dagen voor de feiten. Waar deze eerste bijtwonde vandaan kwam, is voor de vader een raadsel. De eerste keer dat hij hoorde van de diverse doktersbezoeken die de moeder met Quinten deed, was tijdens de ondervragingen in zijn voorhechtenis.

Dat hij nadien de relatie herstelde, was volgens V. in het belang van zijn kinderen. “Ik was al één zoontje kwijt en ons kindje dat we samen hadden, zat na de feiten in een jeugdinstelling. E. was bovendien zwanger. Daarom heb ik voor het belang van de kinderen gekozen”, vertelde hij. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier