‘Vacatures’ door succes vrijwillig vertrek in Bekaertvestiging Ingelmunster

Redactie KW

Voor de laatste keer is deze ochtend de onderhandelingsgroep rond de herstructurering in de drie Bekaert-vestigingen bijeen geweest. Volgens ACV-CSC Metea bestaat er een grote interesse voor vrijwillig vertrek. De interesse is zo groot dat er vacatures ‘dreigen’. Dat is zeker zo bij de arbeiders van Bekaert Ingelmunster.

“Ruim 150 werknemers maken gebruik van het sociaal plan om weg te gaan”, zegt vakbondsafgevaardigde Jan Maeseele. Zo zouden er zelfs plaatsen vrijkomen in de vestigingen in Ingelmunster en Zwevegem. In Ingelmunster gaat het mogelijk om 8 plaatsen die vacant komen.

Op deze vergadering is deze morgen gebleken dat de regeling voor vrijwillig vertrek in de verschillende vestigingen van Bekaert op heel wat belangstelling kon rekenen. Volgens het ACV opent dit perspectieven voor een aantal jongeren met een tijdelijk contract of voor werknemers uit de zwaar getroffen vestiging in Aalter. “Tijdelijke contracten kunnen omgezet worden in vaste contracten of ontslagen arbeiders uit Aalter kunnen naar Ingelmunster komen. Het gaat om vermoedelijk een achttal plaatsen,” zegt de christelijke vakbond.

“De resterende afdankingen worden voorzien op dinsdag 29 en woensdag 30 mei”, zegt Jan Maeseele van ACV-CSC Metea. “Er worden tewerkstellingscellen opgericht en er is begeleiding naar een nieuwe job voor de gedwongen ontslagen.” In Zwevegem en Ingelmunster zijn geen arbeiders betrokken in het gedwongen ontslag. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad en De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier