VACATURE : West-Vlaamse vaandeldragers (m/v)

Redactie KW

Het gaat niet zo goed met onze provincie. Op korte tijd hebben we geen West-Vlaamse premier meer, is de bisschop om nogal onfrisse redenen van het voorplan verdwenen en Georges Leekens, misschien wel dé West-Vlaamse hoop voor het ambt van bondscoach, haakte ook al af en laat zelfs Kortrijk achter zich. Daarom zoekt Krant van West-Vlaanderen, samen met jullie, naar de nieuwe vaandeldragers voor onze provincie.

Want het zijn niet alleen de premier en de bisschop die de voorbije week zijn gevallen, West-Vlaanderen zit al een tijdje met een ‘dunne spoeling’ qua helden. De Ulla’s, Gella’s en Fredjes in de sport hebben we niet meer, sportidolen van dat kaliber komen tegenwoordig uit andere provincies.

Politiek, muziek?

De politiek zeg je? Wel, het is wel zo dat flink wat kopstukken uit West-Vlaamse klei zijn geboetseerd, denken we dan aan Van Quickenborne, Dedecker, Vande Lanotte, Crevits en -nog altijd- Leterme. Maar zijn dat wel de ‘nieuwe’ machtshebbers? En de muziek? Ja natuurlijk, we hebben monumenten voortgebracht, Raymond en Willem Vermandere om er maar twee te noemen, maar daar is het dit jaar meer ‘Was het nu ’60, ’70 of ’80‘, dus ook dat is geen echte garantie op de toekomst.

Vacature : nieuwe boegbeelden

Zodoende zoekt Krant van West-Vlaanderen nieuwe boegbeelden voor onmiddellijke indiensttreding. Deze provincie heeft dringend nood aan verse kleppers, sterke mannen en vrouwen aan wie we ons weer kunnen optrekken. Helden die onze instanties weer op de rails zetten, die onze bedrijven en sportprestaties weer omhoog krikken. En daarvoor zijn enkele voorwaarden :

– Je bent West-Vlaams van origine of je bent er gestrand

– De typische werkmansgeest is je niet onbekend

– Ge klapt nateurlek een bitje West-Vloms (mo nie oltid)

– Je bent bereid zotte uren te draaien, met daartegenover een matige vergoeding (conform barema’s in de sector in kwestie), maar ook met oneindige bewondering door je provinciegenoten

– Je bent bewust dat er pro- en contrafacebookgroepen rond je zullen ontstaan

– Je belooft je 100% West-Vlaamse eihenheid nooit onder stoelen of banken te steken

Ken je waardige kandidaten? Vind je dat Laura Lynn, Jens Keukeleire, Matthias Sercu of anderen dat kunnen dragen? Laat het ons dan snel weten!

(FV)

>> Gemotiveerde kandidaturen zijn welkom via frederic.vansteenkiste@kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier