USA-ambassadeur Gutman bezoekt Koninklijk Werk Ibis in Bredene

Redactie KW

Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in België, en zijn vrouw Michelle brachten woensdag een bezoek aan het Koninklijk Werk Ibis.

De leerlingen van het derde en vierde jaar maritieme technieken dek hadden de ambassadeur rond Kerstmis een brief en een nieuwjaarskaart gestuurd. In de brief nodigden ze hem uit om eens naar hun school te komen. Tot hun verrassing ging de ambassadeur op de uitnodiging in. Hij kreeg een rondleiding in de school en nam uitgebreid de tijd voor een gesprek met de leerlingen die hem hadden uitgenodigd. Zij mochten elk een vraag stellen aan de ambassadeur en die werden gretig en vlot beantwoord. Hij vertelde onder meer over zijn band met president OBama.

Door zijn veelvuldige optredens overal te lande, ook in de media, is Howard Gutman de eerste Amerikaanse ambassadeur met naambekendheid in België. Hij gaf ooit te kennen alle Belgische gemeenten te willen bezoeken en houdt daarvan de stand bij met punaises op een landkaart. Hij zal nu ook bij Bredene een punaise kunnen prikken.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier