(UPDATE )Vrachtwagen gegrepen door trein: een gewonde

Redactie KW

Een vrachtwagen met oplegger is vastgeraakt op een overweg in Deerlijk en is achteraan zwaar aangereden door een trein. De chauffeur, een Portugese vrouw, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde in de vooravond. De vrachtwagenchauffeur was verrast door de wegversmalling die volgde op de overweg en raakte zo met zijn voertuig vast. Een aanrijdende trein kon niet meer tijdig remmen en reed in op de oplegger.

Schade

De schade aan trein en vrachtwagen was aanzienlijk. De passagiers op de trein konden na verloop van tijd worden geëvacueerd.

Op het ogenblik van de aanrijding probeerde een Portugese vrouw de vrachtwagen door de bocht te manoeuvreren. Een Portugese man, die als tweede chauffeur meereisde, gaf de vrouw vanop de straat aanwijzingen. De man bleef ongedeerd, maar de vrouw raakte gewond. De Mug-dienst kwam ter plekke. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht later op de avond alweer verlaten.

(NS/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 22 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier