(UPDATE) Meerderheid verwerpt Groen!-voorstel voor parkeervrije Grote Markt in Roeselare

Redactie KW

Het voorstel van Groen!, om de Grote Markt om te vormen tot een parkeervrij evenementenplein, werd door een meerderheid in de gemeenteraad verworpen. Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe kreeg wel steun van het Vlaams Belang en N-VA.

Volgens Filiep Bouckenooghe (Groen!) is de tijd rijp om de Grote Markt om te vormen tot een parkeervrij evenementenplein. Hij lanceerde zijn voorstel op de gemeenteraad van maandag 21 maart. Herman De Reuse (Vlaams Belang) vond dit geen slecht idee en vroeg de meerderheid om die vraag aan een volksraadpleging te onderwerpen. Ook N-VA steunde het voorstel. “Dat voorstel staat in ons programma voor de volgende verkiezingen”, aldus Frederik Declercq. Open VLD wil dan weer de Grote Markt niet bestendig parkeervrij maken, aldus Landry Verbeke.

Horeca vreest een kaalslag

Volgens mobiliteitsschepen Henk Kindt (SP.A) wees een eerdere parkeerstudie uit dat er net meer nood is aan parkings. “Het autovrij maken van de Grote Markt is niet aan de orde.” Dat was ook de mening van economieschepen Kris Declercq (CD&V). “We leven niet in een zuiders klimaat. Een zinvolle invulling het jaar rond is ondenkbaar. Ook de horeca vreest een kaalslag. Er zijn nog andere pleinen beschikbaar, denk maar aan het Stationsplein dat een nieuw hart van de stad kan worden.”

Volgens burgemeester Luc Martens (CD&V) is die vraag nu voorbarig. “Er zijn nog verschillende ontwikkelingen bezig. We denken in de toekomst aan het auto-arm maken van enkele pleinen, waar groen en ontmoeting voorop zullen staan.” CD&V, SP.A en Open VLD stemden tegen het voorstel, Groen!, Vlaams Belang en N-VA voor. Het voorstel werd verworpen. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier