UPDATE: Man van 56 komt om bij appartementsbrand in Kuurne

Redactie KW

Bij een brand in het appartementcoplex Spijker en Schardauw in Kuurne is een man van 56 om het leven gekomen. Dat gebeurde vrijdagavond omstreeks 23 uur. Vijf andere bewoners raakten bevangen door de rook.

Even voor 23 uur merkten de bovenburen van het getroffen appartement een hevige rookontwikkeling op die opsteeg vanuit het appartement waar Ronny Scharre woonde. De brandweer van Kuurne snel wa ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten voor de bewoner van het appartement. Het duurde een heel eind vooraleer de brandweer vat kreeg op de hevige uitslaande vlammenzee. Na de bluswerken werd de man levenloos in de trappenhal van zijn appartement teruggevonden. Ook het gezin die boven het getroffen appartement woont, werd met rookintoxicatieverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Kortrijk.

In het plaatselijke buurthuis werd direct een opvangcentrum opgericht om de overige bewoners van het appartementsblok in op te vangen. Daar kregen ze de nodige begeleiding van het plaatselijke Rode Kruis. Ook burgemeester Carl Vereecke kwam ter plaatse om de mensen een hart onder de riem te steken. Het jonge gezin dat boven het getroffen appartement woonde, krijgt van de woonmaatschappij een ander appartement aangeboden. De overige buren die werden geëvacueerd, kregen tijdelijk onderdak bij een familielid of bij vrienden, maar kunnen zondag naar hun appartement terugkeren. De brand zou ontstaan zijn in de keuken van het appartement. Het slachtoffer woonde er nog maar één jaar. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier