(UPDATE) Bonar Xirion sluit in maart 2011: 67 werknemers op straat

Redactie KW

Bonar Xirion in Oostende sluit in maart volgend jaar de deuren. Dat werd dinsdagmorgen op een bijzondere ondernemingsraad beslist. 67 werknemers verliezen hun job.

Bonar Xirion is gespecialiseerd in het vervaardigen van vezels voor het aanmaken van kunstgras. Het bedrijf is gevestigd in de Oudenburgsesteenweg in Oostende en behoort tot de Britse groep Low Bonar. Vanmorgen werd er een bijzondere ondernemingsraad gehouden. Daarop werd bekend gemaakt dat het bedrijf gesloten wordt..

Oostende of Dundee (Schotland)

Bonar Xirion heeft het naar eigen zeggen al drie jaar moeilijk om de concurrentie het hoofd te bieden. Vorig jaar kreeg het personeel in Oostende al te horen dat hun vestiging of die in Schotland op termijn de deuren zou moeten sluiten. Hoewel het machinepark in Oostende enkele jaren geleden nog gemoderniseerd werd, kiest Bonar Xirion nu toch voor de sluiting van Oostende, omwille van onder meer de hoge loon- en energiekosten.

Drie fases

De sluiting zal in twee fasen verlopen. Een eerste deel van de productie stopt al in december; de rest dan in maart volgend jaar. 3 van de ongeveer 70 personeelsleden kunnen in de andere vestigingen aan de slag; voor de andere 67 personeelsleden wil de directie samen met de vakbonden werken aan een uitstapregeling.
(HH/SRA/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het nieuws op focus-wtv.

Meer nieuws in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 15 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier