Unizo Zuid-West-Vlaanderen wil harder optreden tegen winkeldiefstal en inbraken

Redactie KW

De Unie van zelfstandige ondernemers Zuid West-Vlaanderen, UNIZO, pleit voor sterkere politie en hardere straffen om winkeldiefstallen en bedrijfsinbraken te stoppen. Unizo doet dat naar aanleiding van een enquete onder hun leden. Sommige ondernemers in de streek van Menen hebben hun hele bedrijf verhuisd omdat ze aanhoudende inbraken en pogingen moe waren.

Van een aantal inbraken in de regio zijn de daders zelfs gevat. Ondernemers hebben de indruk dat er een vorm van straffeloosheid is. In het gerechtelijk arrondissement Kortrijk waren er vorig jaar zo’n 500 bedrijfsinbraken. Ook in Menen, bij politiezone Grensleie waren er dit jaar al meer dan 100 inbraken in bedrijfsgebouwen. De cijfers nemen toe. De politie begrijpt het ongenoegen en pleit voor samenwerking met alle betrokkenen.

Naast extra aandacht van politie en een betere strafuitvoering wil Unizo ook meer en betere grensoverschrijdende politiesamenwerking. Bovendien zien ondernemers veel heil in ondersteunende maatregelen voor buurtinformatienetwerken en extra bewakingsdiensten in winkelstraten en op bedrijventerreinen. De gemeenten moeten volgens de zelfstandigenorganisatie met administratieve sancties kleinere criminaliteit als winkeldiefstal aanpakken.

(JV/SK)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier