Unizo zet in Ardooie feestelijk punt achter project Innoverende Straat

Redactie KW

In Ardooie heeft Unizo dinsdagavond met een feestelijk slotevent een punt gezet achter het project Innoverende Straat. In een 20-tal West-Vlaamse handelszones heeft Unizo de voorbije drie jaar acties uitgewerkt om het handelsleven er te vernieuwen en aan te wakkeren.

De Kortrijkse trendwatcher – die eveneens coach is bij de Creatieve Link in het Ondernemerscentrum in Kortrijk – gaf een aantal ‘tips en tricks’ om innoverend en creatief acties uit te werken om handelszones attractiever te maken.

Voor het project werkte Unizo samen met het Agentschap Ondernemen en met de 5 Resoc’s in onze provincie. Ook het Innovatiecentrum West-Vlaanderen en het Kortrijkse Ondernemerscentrum waren van bij het begin bij het project betrokken.

Het was overigens bij het Kortrijkse Ondernemerscentrum dat het project onder de noemer ‘commerciële innovatie’ zo’n vijf jaar geleden kiemde. Het werd breed uitgewerkt naar aanleiding van de actie ‘ondernemersvriendelijke gemeente’ van Unizo. Het project stimuleert handelaars in eenzelfde straat of omgeving tot samenwerking om het lokale handelsleven te dynamiseren.

Provincieraadvoorzitter Jean de Bethune en de West-Vlaamse Unizo-voorzitter Steve Ronse onderstreepten in Ardooie het belang van samenwerken en van innoveren.

(JG, foto JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier