Unizo wil kustredders vanaf paasvakantie

Redactie KW

Vanaf de paasvakantie moeten strandredders ingezet kunnen worden. Dat zegt Unizio na een zonnige paasvakantie, waarin niet in zee gezwommen mocht worden. De ondernemersorganisatie pleit – met het oog op nog meer warme weekends – voor overleg over een pool van beschikbare redders die vanaf de paasvakantie kan ingezet worden.

“Een hogere veiligheid op het strand bij zeer mooi weer, komt het toerisme en de plaatselijke kustondernemers ten goede,” zegt Frederik Serruys, UNIZO-regiodirecteur Noord-West-Vlaanderen. Het probleem is, volgens UNIZO, niet zozeer het gebrek aan werkwillige redders, wel het gebrek aan financiering. Ook vorig jaren stelde dit probleem zich, toch kan dit blijkbaar niet worden georganiseerd.

Debat

De ondernemersorganisatie wil nu samen met de gemeentes bekijken of het mogelijk is om een scenario uit te werken dat in actie treedt wanneer de weersvoorspellingen een zeer warm weekend aankondigen. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met jobstudenten, die dan wel het juiste reddersdiploma op zak hebben. Op 24 mei organiseert Unizo ook een debat over deze problematiek met onder meer de toeristische beleidsmakers.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier