Unizo wil geen winkelcentrum langs Harelbeekseweg

De middenstandsorganisatie UNIZO is niet te spreken over de plannen die er zijn om langs de Harelbeekseweg in Zwevegem een winkelcentrum te bouwen. Volgens de lokale afdeling zou dat een ramp zijn voor de handelaars in het centrum van de stad.
Redactie KW

De middenstandsorganisatie UNIZO is niet te spreken over de plannen om langs de Harelbeekseweg in Zwevegem een winkelcentrum te bouwen. Volgens de lokale afdeling zou dat een slechte zaak zijn voor de handelaars in het centrum van de gemeente. De burgemeester begrijpt de bezorgdheid van de middenstanders maar zegt dat er nog niets beslist is.

Een investeringsmaatschappij uit Wetteren heeft een bouwaanvraag ingediend om langs de Harelbeeksestraat in Zwevegem een winkelcentrum te bouwen. Kan niet, zegt de lokale middenstand.

Maar volgens de burgemeester staat deze zone al jaren ingekleurd als handelszone. Hij benadrukt dat het niet de gemeente alleen is die over dit dossier zal beslissen. Als het winkelcomplex er komt, zou hij er liefst alleen winkels zien die niet in een centrum passen, zoals een meubelzaak.

Unizo vreest dat in tijden van crisis de eigenaar van het winkelcomplex niet al te kieskeurig zal zijn en alle types winkels zal toelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier