Unizo wil dat werken Boezinge sneller opschieten

Redactie KW

Unizo Boezinge is mistevreden. De werken aan de Randweg zijn na meer dan een maand nog altijd niet afgelopen, zoals beloofd. Bedoeling is het gevaarlijk kruispunt van de N369 met de Brugstraat en de Langemarkseweg veiliger te maken. Op dat kruispunt gebeurden in het verleden al meerdere ongevallen.

De Boezingse handelaars klagen niet over de heraanleg zelf, want die zal het kruispunt alleen maar verkeersveiliger maken. Maar men had hen vooraf gezegd dat de werken een maand zouden duren op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten. De voorbije maand is het zeer mooi weer geweest, maar toch vlotten de werken niet.

De doorgang op de Randweg zelf, tussen Ieper en Diksmuide, is met verkeerslichten geregeld. Maar vanuit Langemark kan men Boezinge niet bereiken en andersom ook niet. Dit heeft ook tot gevolg dat wie van daar uit naar de Ieperse industriezone moet, helemaal moet omrijden via Ieper. “Onze klanten uit Langemark maken die omweg niet en blijven weg. Wij willen daarom dat het dorp vanuit de richting Langemark zo vlug mogelijk weer bereikbaar is,” zegt Dominiek Segers, voorzitter van Unizo Boezinge.

Aanmaning

Bij het Iepers stadsbestuur verwijst men naar het Vlaams Gewest (agentschap Wegen en Verkeer). De ingenieur van het AWV zegt dat hij de aannemer al aangemaand om de werken vlot voort te zetten. “Als ze om wat voor reden ook toch een poos stil liggen, zou men ervoor moeten zorgen dat er een doorgang is naar ons dorp”, vindt Unizo. Een ander gevolg van de werken is dat nogal wat chauffeurs dwars door het dorp rijden om de Randweg met de verkeerslichten vermijden. Dat zorgt voor heel wat extra verkeersdrukte in het centrum.

(PL/AD/fotoFB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier