Unizo wil braindrain in Westhoek tegengaan

Redactie KW

De werkgeversorganisaties van de Westhoek hebben een plan klaar om hooggeschoolde jongeren na hun studies in de regio te houden. De bedrijven uit de Westhoek moeten beter communiceren en hun vacatures meer kenbaar maken. Nu verlaten 4 op 10 afgestudeerde jongeren in de Westhoek hun regio. Alle betrokken uit de sector bundelen daarvoor de krachten.

Erwin Van der Kelen (Unizo Westhoek): “Ik denk dat het vooral belangrijk is dat bedrijven assertiever worden, dat ze meer naar buiten komen en jongeren kunnen bereiken. Met dit project willen we daar sterk aan helpen.”

Niet alle bedrijfsleiders maken hun topvacatures kenbaar. Vaak behandelen ze die liever discreet. Dat moet veranderen. Betere communicatie en goeie contacten houden met de studenten en de jonge werkzoekenden is de boodschap.

Van der Kelen : “We gaan met de VDAB samenwerken om dat in databanken te krijgen zodat jongeren met één knop op het internet direct een zicht krijgen van de hooggeschoolde jobs die openstaan, want nu weten ze dat niet.”

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier