Unizo Wervik vraagt krachtig signaal naar aanleiding van plaag criminaliteit

Redactie KW

Naar aanleiding van de zware criminaliteit deze week, vraagt Unizo Wervik naar een krachtig signaal van de overheden. “Wij begrijpen dat de recente raamkraken niet zo maar te vermijden zijn maar moeten toch constateren dat sedert het invoeren van de politiezones de dienstverlening van de politie er zeker niet is op vooruit gegaan, integendeel”, aldus ondervoorzitter Patrick Biesbrouck.

“Wij kunnen alleen vaststellen dat er in plaats van meer, minder blauw op straat is te zien. Dit feit is reeds in het verleden een paar keer aangekaart geweest doch zonder resultaat. De fout ligt niet bij de politiemensen zelf maar eerder bij de organisatie. Terwijl er vroeger een 24 uur permanentie was, die heel degelijk werkte, is het sedert de politiezones huilen met de pet op. Risicogebieden als Wervik zouden prioriteit moeten krijgen en kunnen, indien de daders vanuit Frankrijk opereren, belangrijk zijn om vluchtwegen af te sluiten (Wervik heeft maar 1 grensovergang).”

“Maar wij zijn een organisatie voor zelfstandige ondernemers en niet een veiligheidsorganisatie, dit is het werk van de politiediensten. Daarom doen we ook een oproep aan alle verantwoordelijken om zich te buigen over mogelijke oplossingen. Aan de politieke partijen vragen wij om niet aan politiek opbod te doen maar gezamenlijk en in overleg concrete voorstellen te formuleren die door de betrokken diensten kunnen geëvalueerd en ook uitgevoerd worden.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier