Unizo waarschuwt voor oplichters

Redactie KW

De zelfstandigenorganisatie Unizo waarschuwt de Diksmuidse handelaars om op hun hoede te zijn voor oplichters. Het gaat om een of meerdere personen die gebruik maken van de wisseltruc.

Een Franssprekend persoon komt de winkel binnen, wacht eventueel tot hij de enige klant is, koopt een kleinigheid en betaalt met een biljet van 500 euro. Hij wacht tot er teruggegeven is en gaat dan niet akkoord met het wisselgeld. Ofwel zijn het te veel kleine biljetten naar zijn zin, ofwel te veel grote biljetten. Hij maakt zich kwaad en probeert zelf in de kassa te grabbelen. Het eindigt ermee dat de winkelier steeds wisselgeld te kort komt.

Overigens zijn er in de streek opnieuw malafide Britse of Ierse asfalteerders gesignaleerd. Die zoeken huizen uit waarvan ze denken dat de bewoners wel een nieuwe oprit in asfalt zien zitten. Ze bellen aan en beweren dat ze nog asfalt over hebben van een opdracht in de buurt, en bieden een heel lage prijs. Het gebruikte materiaal is echter van minderwaardige kwaliteit.

(TVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier