Unizo schuift zeven concrete actiepunten in strijd tegen criminaliteit naar voor

Redactie KW

Om de veiligheid in Zuid-West-Vlaanderen te verhogen, schuift Unizo zeven concrete actiepunten naar voor. De ondernemersorganisatie pleit onder meer voor extra investeringen in camera’s met nummerplaatherkenning op invalswegen en uitvalswegen, uitbreiding van het systeem van de hold up-knop voor ondernemers, een betere coördinatie en uitbouw van de aanwezige BIN-netwerken.

De actiepunten komen er na de vaststelling dat de criminaliteit in Zuid-West-Vlaanderen de voorbije maanden is toegenomen. Ook de recente golf van ramkraken speelde een rol om concrete actiepunten naar voor te schuiven.

Structureel overleg

Unizo Zuid-West-Vlaanderen, dat overleg pleegde met het parket van Kortrijk en de politie van de zone Vlas, vraagt dat de politiediensten structureel betrokken worden bij de plannen tot (her)aanleg van bedrijventerreinen en openbaar domein, zodat voldoende verlichting wordt voorzien en vluchtwegen worden vermeden.

Unizo wil ook publiek-private samenwerking rond bewaking stimuleren via een charterovereenkomst tussen bedrijventerreinen, handelscentra en politiezones. “De overeenkomst zou er toe kunnen bijdragen dat de politie zich engageert voor verhoogde aanwezigheid bij investering in private bewaking in een bedrijventerrein of handelszone”, aldus regiodirecteur Axel Ronse.

Ook in Frankrijk politie

Unizo pleit verder ook voor een betere samenwerking met de Franse politie. Tijdelijke controles aan de grens moeten volgens Unizo mogelijk worden gemaakt en de akkoorden van Doornik moeten worden uitgebreid zodat de Belgische politie ook arrestaties in Frankrijk kan uitvoeren. (Belga)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Unizo schuift zeven concrete actiepunten in strijd tegen criminaliteit naar voor

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier