Unizo Roeselare eist dringend overleg over verkeersinfarct in stadscentrum

Redactie KW

Unizo Roeselare eist dringend overleg met het stadsbestuur en de politie omtrent de verkeerssituatie in het centrum. “Vrijdagmiddag werd het centrum geteisterd door een verkeersinfarct dat perfect te vermijden was”, zegt regiodirecteur Manu De Meester

“Omwille van het fietsevenement ‘Roeselare Fietst’, waar Unizo volledig achter staat, werd een belangrijke doorgangsstraat, met name de Sint-Alfonsusstraat, vier uur voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer komende van onder andere het station en het Deconinckplein naar het centrum werd zodoende opnieuw op de kleine ring gestuurd en dat zonder ook maar enige aanduiding”, zegt Manu De Meester, regiodirecteur van Unizo Midden West-Vlaanderen.

Nutteloos afgesloten

“Op zich is het afsluiten van een belangrijke doorgangsstraat op een drukke koopnamiddag al zeer delicaat. Des te erger was het feit dat de straat volledig nutteloos afgesloten werd. Van de vier uur dat de straat afgesloten werd, was er welgeteld gedurende vijftien minuten enige activiteit. Pogingen om de straat toch toegankelijk te krijgen voor het verkeer mislukten gezien niemand de verantwoordelijkheid kon nemen om de doorgang vrij te maken. Voor Unizo een totaal onaanvaardbare situatie.”

“Het Roeselaarse centrum leeft en bloeit al jaren door zijn vlotte bereikbaarheid. Belangrijke verkeersaders afsluiten op een drukke namiddag moet volgens Unizo dan ook zeer doordacht en zeker mits enig overleg gebeuren. Daarom eist Unizo dringend overleg met het stadsbestuur en de politie”, gaat Manu De Meester verder.

Rol van de politie

Los van het afsluiten van de straten wil Unizo het ook hebben over de rol van de politie bij de diverse komende of opgestarte grote infrastructuurwerken. Unizo vraagt om op de cruciale punten agenten te posteren om het verkeer te leiden, lees te begeleiden. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier