Unizo Poperinge doet voorstellen voor gemeenteraadsverkiezingen

Redactie KW

UNIZO Poperinge en IJzerbode hebben hun prioriteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012 voorgesteld. In Poperinge zijn er 1.700 ondernemingen, samen goed voor 8.000 jobs.

UNIZO Poperinge en UNIZO IJzerbode gingen na of de voorwaarden vervuld zijn om goed te kunnen ondernemen in de stad. Voor domeinen zoals mobiliteit, veiligheid, fiscaliteit en ruimte voor ondernemers zijn de prioriteiten gesteld voor het gemeentelijk economisch beleid. De ondernemers verwachten geen spectaculaire projecten maar een beleid dat gericht is op het stimuleren van de lokale economie.

Inspraak

De ondernemers vragen ook inspraak bij de geplande dorpskernvernieuwingen omdat de wensen van de lokale ondernemer niet steeds gelijk is aan die van de doorsnee bevolking. Zij krijgen wel inspraak via de bewonersplatformen.

Unizo vindt ook dat het beleid ruimtelijke ordening kan sturen om leegstand aan te pakken en ook het wonen boven winkels te stimuleren. Ook het thema veiligheid blijft gevoelig. UNIZO verwacht initiatieven om kortere interventietijden te bekomen van de politie, ook ‘s nachts en in het weekend.

KV – PL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier