Unizo Kortrijk dient klacht in tegen sociaal restaurant van vzw Habbekrats

Redactie KW

Unizo Kortrijk dient bij de FOD Economie klacht in tegen het sociaal restaurant van de vzw Habbekrats. „Dat restaurant biedt goedkope maaltijden aan voor iedereen die dat wil. Dat is oneerlijke concurrentie tegenover de reguliere handelaars en bovendien gesubsidieerd.”

Sinds kort wordt in het Hoekhuis van de vzw Habbekrats ‘De Eetkeet’ uitgebaat, een sociaal restaurant.. Door een tijdelijke actie kan iedereen een dagschotel eten tegen 3 euro. Daarna wordt het 3 euro voor de jongeren die lid zijn van Habbekrats en 5 euro voor mensen met een OCMW-kaart. Maar eigenlijk kan iedereen er terecht voor een lunch tegen 7 euro. En net daar wringt het schoentje.

„Er zijn diverse horecazaken in de omgeving die dezelfde soort keuken aanbieden. Maar doordat De Eetkeet een erkenning kreeg in het kader van sociale diensteneconomie, krijgen ze subsidies van de Vlaamse overheid. Dat zorgt voor een verstoring van de markt”, aldus Rudolf Scherpereel. „Het kost hen 10,89 euro om een maaltijd te kunnen aanbieden, de rest is gesubsidieerd. Dat kan toch niet.”

Burgemeester Lieven Lybeer wil geen partij kiezen. „Toch heb ik begrip voor de kritiek van Unizo. Ik wil wel tussenpersoon zijn tussen beide partijen zodat er goede afspraken worden gemaakt en een compromis kan worden gevonden”. (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier