Unizo De Panne wil lege winkels laten bewonen

Unizo-secretaris Wouter Destoop is blij met enkele initiatieven van de gemeente. (Foto RLV)
Redactie KW

Volgens de plaatselijke Unizo-afdeling is het nodig dat leegstaande winkels in het commerciële hart van de badplaats een nieuwe bestemming krijgen.

De plaatselijke Unizo-afdeling heeft bedenkingen bij de leegstand van winkels in De Panne. “We treffen vooral leegstand aan de rand van ons handelscentrum dat gevormd wordt door de Zeelaan, de Nieuwpoortlaan, de Duinkerkelaan en het gedeelte van de Kasteelstraat tussen de Markt en de Brouwersstraat. Wij willen dat men ernaar streeft om die een bestemmingswijziging te geven en om te vormen tot betaalbare woongelegenheden. Een hoge graad van bewoning in het centrum komt de plaatselijke handel immers ten goede”, aldus secretaris Wouter Destoop van de plaatselijke Unizo-afdeling.

Unizo staat achter de beslissing van het gemeentebestuur om de belasting op leegstand te verhogen. Die is nu vastgesteld op 1.250 euro en voor gebouwen met een oppervlakte van meer dan 500 m² zelfs op 2.500 euro. Per jaar dat de verwaarlozing blijft aanslepen, komt daar nog eens 1.000 euro bovenop.

Unizo staat ook achter het gemeentelijk initiatief om Nick Cuvelier als allereerste ambtenaar lokale economie aan te stellen.

(RLV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier