Unizo blijft zich verzetten tegen megahotel Ieper

Redactie KW

Unizo, Horeca Vlaanderen en plaatselijke hoteliers tekenen hoger beroep aan tegen de komst van een megahotel op het vroeger Flanders Language Valley in Ieper. De provincie wou hun beroep tegen de bouwvergunning eerder niet behandelen. Volgens Unizo moet het industrieterrein voorbehouden blijven voor hoogtechnologische bedrijven. De bestaande hoteliers zouden het bovendien moeilijk krijgen met zo’n grote concurrent.

Een nieuw viersterrenhotel met jeugdherberg hier in het vroegere hoofdgebouw van L&H zien de hotels in Ieper niet zitten. 22 van hen tekenen samen met ondermeer Unizo hoger beroep aan tegen het megacomplex bij de raad voor vergunningsbetwistingen. Bij hun eerdere beroep bij de provincie vingen ze bot. Volgens de Deputatie is de schade voor de hotelliers onvoldoende aangetoond. Momenteel zijn er 1000 bedden in Ieper, met het nieuwe complex komen er 390 bij.

In hoger beroep wil Unizo nu bekomen dat de provincie zich toch moet uitspreken over de grond van de zaak namelijk of een hotel op dit bedrijventerrein wel kan. En daarover heeft Unizo nu een nieuwe regelgeving aan haar kant. Woensdag komt het directiecomité van de WVI bijeen. De uitspraak van de raad van vergunningsbetwisting kan nog een jaar duren. Intussen kan de Zwevezeelse topindustrieel Joris Ide wel beginnen met zijn hotel, de bouwvergunning van de stad heeft ie immers op zak.

(KB/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier