Unizo Beernem bezorgd over uitbreiding KMO-zone

Redactie KW

UNIZO Beernem-Sint-Joris heeft tijdens haar nieuwjaarsreceptie haar bezorgdheid geuit over de invulling van de uitbreiding van de KMO-zone in de gemeente. Die uitbreiding van circa 5.000 vierkante meter is toegewezen aan de WVI. Vooral de prijszetting zou volgens de ondernemersorganisatie nadelig kunnen zijn voor bestaande neringdoeners. Die zoeken vaak een uitwijkmogelijkheid omdat ze nu zonevreemd zijn gevestigd. Als de prijs op de uitbreiding van de KMO-zone te hoog is, zal die volgens plaatselijk UNIZO-voorzitter Karel Baeke vooral kapitaalkrachtige bedrijven aantrekken in plaats van de Beernemse ondernemers.

“Als de prijs van de grond op de KMO-zone te hoog wordt, zullen de Beernemse bedrijven die nu zonevreemd staan of slechts een beperkte uitbreiding nodig hebben afhaken”, vreest de voorzitter. “Daarom is het van groot belang dat naar de lokale situatie wordt gekeken. Onze prioriteit is alvast dat alle Beernemse bedrijven een toekomstperspectief krijgen. Of dat nu op hun huidige locatie is of op de nieuwe locatie, is voor ons ondergeschikt.”

Het schepencollege van Beernem wil over de situatie in dialoog gaan. Dat bevestigt schepen voor lokale economie Mie Debruyne (CD&V). Beernem zal in 2011 trouwens een ambtenaar aanstellen die zich gericht met lokale economie moet bezighouden. Begin februari wordt in de gemeente ook het digitaal infopunt opgestart.

(jv/gw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier