Unieke sporthal voor De Zande

Redactie KW

In Beernem is een sporthal geopend die gebouwd is volgens het passiefhuisconcept. Het gaat om de eerste lage energie sportaccommodatie in Vlaanderen. De sporthal is gebouwd in opdracht van de gemeenschapsinstelling De Zande. Maar ook Beernemse sportclubs die bereid zijn om met De Zande samen te werken, kunnen er gebruik van maken.

Bij deze nieuwe sporthal ligt het energieverbruik tien keer lager dan bij bestaande gebouwen van dergelijk formaat. Het sportcomplex ligt voor een deel verzonken in het terrein. En een maximale isolatie en een weloverwogen oriëntatie van gevels en glasvlakken wordt maximaal energie bespaard.

Warmte

“Belangrijk in zo’n sporthal is dat we de warmte die het sporten oplevert ook gebruiken om een energieloos gebouw te maken. Door het sporten hoeven we geen energie meer bijsteken, zegt architect Hendrik Vermoortel.

Klimmuur

De jongeren in De Zande vallen onder de bijzondere jeugdzorg. Nu kunnen ze in ideale omstandigheden sporten. Want naast de klassieke zaalsporten is er ook een fitnessruimte een klimmuur en een goed uitgeruste danszaal. En op het dak komen er nog tennisvelden.

Beernemse clubs

‘s Avonds en in het weekend kunnen de Beernemse clubs in de zaal terecht. Voorwaarde is dat ze meewerken aan het integratieproject van De Zande. De nieuwe sporthal maakt deel van een totale renovatie van de Beernemse site van de gemeenschapsinstelling De Zande. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier