Unieke chocoladepuzzels voor kinderkankeronderzoek

Redactie KW

Het Fonds Alexine Clarysse en Dominique Persoone slaan de handen in elkaar. De Brugse topchocolatier creëerde exclusieve chocoladepuzzels die verkocht worden ten voordele van kinderkankeronderzoek.

Op 24 december 2011 ging de zevenjarige Alexine Clarysse heen na een dappere strijd tegen leukemie. Tijdens haar ziekte besliste het meisje samen met haar ouders om geen geschenken, maar donaties te vragen ten voordele van het Kinderkankerfonds. Op 30 september 2011, op haar zevende verjaardag, kon Alexine een cheque van meer dan 31.000 euro overhandigen. Nu zetten Alexines ouders Véronique Van Steenberge en Benoît Clarysse het lovenswaardige werk van Alexine verder via het Fonds Alexine Clarysse.

Chocoladepuzzel

Het Fonds Alexine Clarysse ging nu in zee met de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line om een unieke chocoladepuzzel te ontwikkelen die verkocht wordt ten voordele van het Fonds. “Alexine was verzot op chocolade”, verduidelijken Alexines ouders Véronique en Benoît. “Tijdens haar ziekte puzzelde ze vaak en maakte ze ook veel tekeningen omdat ze heel wat tijd in afzondering moest doorbrengen. De chocoladepuzzel brengt al deze elementen samen. De tekening op de puzzel werd gemaakt door Alexine, aan de prille leeftijd van zes jaar. We willen zo ons dochtertje zoveel mogelijk betrekken in haar fonds.”

Een chocoladepuzzel kost 12,5 euro en kan samen met de andere producten aangekocht worden via www.alexineclarysse.be.

(AFr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier