Uniek wijkproject Oud Hospitaal

Redactie KW

Op de wijk Oud Hospitaal wonen 2.200 mensen en loopt nog tot eind september een uniek project waarbij de hele bevolking betrokken wordt.

“We willen het samenleven in de wijk verbeteren door de buurtbewoners te laten participeren en het vooral ook gezellig te houden”, zegt buurtwerker Brigitte Waschulewski.

Het Sociaal Huis coördineert het project. Afgelopen zondag was er een eerste deel waarbij 300 valiezen werden opgehaald, daarin konden buurtbewoners een voorwerp steken dat voor hen een persoonlijke betekenis heeft. De actie op het terrein werd uitgewerkt door Ruben Deprez, Geert De Waegeneer en Fred Duret : “We houden ook elke woensdagavond straatvoetbal en staan met onze caravan tot eind september op de Vogelmarkt. Iedereen met een idee is er welkom.”

Maar de blikvanger wordt toch het speciale monument dat opgetrokken wordt op het Van Maestrichtplein. De houten constructie van zeven meter op vijf wordt een kunstwerk waarbij alle buurtbewoners kunnen deelnemen en hun eigen deel aan het kunstwerk kunnen maken. ” Een stoet doorheen de wijk op 28 september sluit het project af. Het is ook de inhuldiging van het monument dat wellicht nog even blijft staan”, luidt het. (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier