Uniek theater in ondergrondse parkeergarage in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

In september wordt in Torhout zevenmaal een toneelvoorstelling opgevoerd die in twee opzichten uniek is. Vooreerst gaat het om een sociaal-artistiek project met een mix van ervaren acteurs en mensen in kansarmoede en ten tweede wordt het stuk gespeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Het niet-alledaagse improvisatietheater heet Ja ja maar nee nee en is gebaseerd op de oorspronkelijke komedie van Rudy Bekaert. De regie is in handen van Martine Geerinckx (foto). Bea Nollet leidt de productie. Laatstgenoemde is actief binnen het Torhoutse woonzorgproject dat al een tijdje loopt en dat ook vrije tijd voor iedereen als doelstelling heeft.

Burgemeester speelt mee

Enkele ervaren acteurs, onder wie burgemeester Norbert De Cuyper, spelen samen met totaal onervaren leden van Den Ark, een inloopcentrum voor mensen in kansarmoede. Die komen elke dinsdagnamiddag in Den Ark samen voor activiteiten begeleid door vrijwilligers van Welzijnsschakel De Klapdeur.

De voorstellingen hebben plaats in de ondergrondse parkeergarage van het appartementsgebouw Residentie De Witte Beer (Beerstraat) op zondag 8 september om 10, 14 en 17 uur en op zaterdag 14 en zondag 15 september, telkens om 14 en 17 uur. De tickets (5 euro) zijn verkrijgbaar in het cultuurcentrum de Brouckere in Torhout, tel. 050 22 11 50.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 23 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier