Ulrich Develter wordt directeur CLB Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Op 1 januari wordt Torhoutenaar Ulrich Develter de nieuwe directeur van het Torhouts Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), waar hij al tien jaar als psychopedagogisch consulent werkt. Hij treedt in de voetsporen van Bruggeling Jean-Pierre Andries.

Jean-Pierre (63) is begin 1997 directeur geworden en gaat straks met pensioen. Zijn opvolger Ulrich Develter (38) is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij heeft aan de Gentse universiteit psychologie gestudeerd.

Oorspronkelijk uit Veldegem

Ulrich woont sinds 1999 in Torhout, maar is oorspronkelijk Veldegemnaar. Negentig jaar lang heeft zijn familie in die gemeente een handelszaak gerund. Zijn ouders hebben twee jaar geleden de Supermarkt Develter stopgezet.

De nieuwe directeur houdt van hardlopen. Dit jaar heeft hij in Antwerpen met succes aan zijn eerste marathon deelgenomen. Hij finishte in 3 u.57′. Hij volgt ook tekenacademie aan het Taal- en Instructiecentrum.

Tot eind dit jaar blijft Ulrich aan het CLB psychopedagogisch consulent voor het secundair onderwijs, maar tegelijkertijd zal hij zich aan de zijde van Jean-Pierre Andries voorbereiden op het directeurschap.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 15 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier