Uitverkochte avant-première van Freddy De Vadder in Beernem

Redactie KW

“In den beginne was er… Freddy”. Dat is de nieuwe zaalshow van Freddy De Vadder. Merkwaardig is dat de stand-up comedian teruggrijpt naar materiaal uit zijn beginperiode. De show gaat op 22 maart in de stadsschouwburg van Brugge in première, maar wij gingen als eens kijken bij de uitverkochte avant-première in Beernem.

Freddy De Vadder duikt in zijn verleden en diept oud materiaal op voor zijn nieuwe zaalshow. Terug naar de pioniersjaren dus, toen Freddy enkel in het circuit van de cafés en parochiezalen optrad. Maar ook zijn de hilarische uitspattingen van toen misschien vergeten, Freddy zelf blijft zalen vullen. ” Het is al 12 jaar geleden dat ik begonnen ben. Veel mensen vragen er ook naar om dat nog eens te brengen. En ik merk ook als ik optreed dat ze het al lang niet meer kennen”, zegt De Vadder.

Roken op het podium

En alle heisa rond het rookverbod raakt Freddy duidelijk niet : “Het is een antifiguur, een rebel. Hij rookt. Ik heb al dikwijls gedacht om de volgende show niet meer te roken op het podium, want anders kan ik zelf net stoppen. Dat is het grootste probleem eigenlijk”.

(S.S./A.D.)

Uitverkochte avant-première van Freddy De Vadder in Beernem

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier