Uitverkocht Land of Love in Torhout ontploft tot onvergetelijk muziekfeest

Licht, vuur, slingers, kleur en dans: Land of Love ontplofte 's avonds tot een onvergetelijk muziekfeest. © Foto JS
Johan Sabbe

De eerste editie van het uitverkochte Torhoutse dancefestival Land of Love is zaterdag om 14 uur perfect van start gegaan. Met een heerlijk nazomerweertje en uitstekend georganiseerd. Naar de avond toe zat de sfeer er pas écht in en ontplofte het festival tot een onvergetelijk muziekfeest.

Medeorganisator Frederick Muys van de vzw Festivents glunderde enkele uren na de start van de happening. “Betere omstandigheden kunnen we ons niet dromen”, zei hij. “Blauwe lucht, zon en af en toe wat wolkensluiers. Plus: alles loopt gesmeerd.”

En dat laatste bleef zo, ook toen de zon ruimte maakte voor het invallen van de duisternis. Er schoot vuur uit het hoofdpodium, er vertoonden meisjes straffe acrobatische toeren aan doeken die naar beneden bengelden, er werden gele slingers de wei ingekatapulteerd, de muziek boenkte boenkte erop los en sommigen dansten tot ze er letterlijk bij neervielen. De nacht tegemoet…

Vierduizend aanwezigen op de weide op ‘t Hoge

Het hoofdpodium ‘Love’ was duidelijk in het teken van de liefde gecreëerd: in de vorm van een groot hart, vakkundig opgebouwd door het gespecialiseerde bedrijf Stageco. Indrukwekkend met een breedte van 25 meter en een hoogte van 12 meter. En ‘s avonds prachtig verlicht.

De festivalweide werd overigens oordeelkundig ingedeeld. De organisatoren hadden vooraf goed nagedacht over de opstelling van de kraampjes, de podia en de vipruimte. Zo waren de vier tenten met de nevenpodia twee per twee ingeplant en wel op die manier dat de verschillende dj-sets elkaar niet konden storen. Beschutting tegen de regen hoefde niet. Integendeel, het was onder de tentzeilen behoorlijk warm.

Met een nieuwe organisatie uitpakken en meteen het bordje ‘uitverkocht’ kunnen bovenhalen, is uiteraard een opsteker. “Vierduizend aanwezigen, de medewerkers inbegrepen, is onze maximumcapaciteit”, aldus nog Frederick Muys. “We moeten ieders veiligheid kunnen garanderen. De security en de politie staan paraat, maar hebben gelukkig nog geen incidenten gemeld. Alles verloopt vredig.”

Enthousiaste vrienden uit het Houtland nabij het indrukwekkende hoofdpodium van Land of Love.
Enthousiaste vrienden uit het Houtland nabij het indrukwekkende hoofdpodium van Land of Love.© Foto JS

Hangmatten en bloemenschommels sterk in trek

De keuze om enkel een vip- en medewerkersparking bij de weide te voorzien en voor de rest gratis shuttlebussen in te schakelen, bleek de juiste te zijn. Er waren geen files op ‘t Hoge te zien. De Heidestraat was voor de gelegenheid tot eenrichtingsstraat omgevormd en de rijrichting in de Hillestraat werd voor een dagje omgekeerd: richting Oostendestraat.

Al van bij de prille start van het festival was het hoekje met de hangmatten in trek. Wie even de muziek naar de achtergrond wou verdringen, kon er zalig komen chillen. Ook enkele met bloemen versierde schommels lokten flink wat volk, zeker om foto’s te nemen.

Of er volgend jaar een tweede editie komt? Dikke kans. “Maar eerst verder genieten van deze eerste uitgave”, aldus Frederick Muys. “We gaan nog door tot 2 uur vannacht.”

Zondag voor iedereen gratis familiedag op festivalweide

Op zondag 27 augustus, daags na Land of Love, bieden de organisatoren de bevolking nog een extraatje aan: een gratis familiedag op de festivalweide. Een mooi gebaar. Dat gebeurt van 14 tot 18 met toegang via de Heidestraat. Jong en oud zijn welkom voor een namiddag met springkastelen, kindergrime, ballonacts, kinderdisco en het optreden van een tweetal muziekbandjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier