Uitvaartcentrum Stefaan Snoeck verhuisde naar gloednieuw complex

Stefaan Snoeck in het nieuwe uitvaartcentrum. (Foto Frank)
Redactie KW

Een dik jaar geleden zat Stefaan Snoeck in zak en as. Na een zware brand in juni 2007 was hun uitvaartcentrum in de Bellevuestraat volledig verwoest. Stefaan en zijn vader Marc bleven niet bij de pakken zitten en vorige week namen ze hun intrek in een gloednieuw – en ultramodern – uitvaartcentrum, klaar om hun service nog te verbeteren.

“Ik ben heel tevreden dat het uitvaartcentrum eindelijk weer ‘thuis’ is. Je kan het draaien of keren, de Bellevuestraat is toch ónze stek. Dit is al sinds 1999 ons hoofdkwartier en daarvoor opereerden we 20 jaar lang vanuit de Stationsstraat, waar mijn ouders wonen.” Maar in juni vorig jaar sloeg het noodlot onverbiddelijk toe. “De brand verwoestte het hele uitvaartcentrum en ons aanpalende huis leed heel veel waterschade. Ik heb dan twee maanden samen met mijn gezin bij mijn ouders gewoond en ons uitvaartcentrum kon terecht in een nieuwbouwwoning van Roger Lefevere – de buurman van mijn ouders – in de Kasteelstraat. Hij heeft ons fantastisch opgevangen en daarvoor zijn we Roger eeuwig dankbaar. Dat tijdelijke onderkomen was ook een geknipte locatie : huiselijk en niet te groot.”

“Het heeft me toch vier à vijf maanden gekost om die klap te verwerken; en ik heb het soms nog moeilijk. Het gebouw had een ziel, hé. Letterlijk en figuurlijk. In die acht jaar hebben we hier tal van overledenen opgeborgen en de nabestaanden vertrouwden ons hun dierbaren toe. De muren van het uitvaartcentrum hebben veel te vertellen… Mocht ik de klok kunnen terugdraaien, dan wilde ik dat het nooit gebrand had. Maar de nieuwbouw is een écht pareltje.” (Philippe Verhaest)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 31 oktober 2008 en vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier