Uittredende coalitie in Tielt legt ongewijzigde gemeentebelastingen voor

Redactie KW

Naast de goedkeuring van een eerste voorlopige twaalfde op het budget voor 2013 legt de uittredende coalitie op de gemeenteraad van komende donderdag ongewijzigde gemeentebelastingen voor : 1.250 opcentiemen op de onroerende voorheffing en 7 procent op de personenbelasting.

Ondanks de meerderheidswissel moeten voor het einde van het jaar wettelijk nog een aantal gemeentebelastingen en retributies door de uittredende coalitie worden voorgelegd. De twee voornaamste gemeentelijke aanslagvoeten blijven ongewijzigd : 1.250 opcentiemen op de onroerende voorheffing en 7 procent op de personenbelasting.

Geen rechtsgrond vanaf 1 januari 2013 ?

Opvallend : een aantal belastingen en retributies worden nog niet voorgelegd. Het gaat dan onder meer over de belasting op de afgifte van administratieve stukken, op de aanvragen om een milieuvergunning, op het gebruik van het openbaar domein,…

Dat kan vanaf 1 januari 2013 voor de inning van een aantal belastingen en retributies problemen geven, want er bestaat zonder goedkeuring dan nog geen rechtsgrond.

“Deze belastingen worden niet geagendeerd als gevolg van politieke discussies”, zegt de meerderheid. Uiteindelijk zal de nieuwe bestuursmeerderheid (N-VA&Open VLD en SP.A-Groen) dan in januari – naast de installatievergadering – een nieuwe raad moeten bijeenroepen om die belastingen en retributies alsnog te laten stemmen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier