Uitstel bouw parkeergarages zeedijk door aanhoudend verzet tweedeverblijvers

Redactie KW

Er komt maar geen schot in de bouw van bijna duizend garages onder de Zeedijk in De Panne en de heraanleg van de Zeedijk zelf. Al een vijftal keer werd een bouwaanvraag ingediend en telkens stootte dat op verzet. Dit keer hebben drie tweedeverblijvers beroep aangetekend bij de Raad van State. Het dossier is minimum n jaar uitgesteld.

Het gemeentebestuur van De Panne heeft de ondergrond van de Zeedijk verkocht om met die opbrengst de Zeedijk zelf te vernieuwen. Een privéaannemer wil onder de Zeedijk 957 garages bouwen. Op het strand was een negental kokers voorzien voor ventilatie en toegang tot de garages. Het gemeentebestuur had een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de garages maar daartegen hebben drie tweedeverblijvers nu beroep aangetekend bij de Raad van State. Schepen van Ruimtelijke Ordening Roland Florizoone (VEDA) verwacht tegen april een uitspraak.

„We snappen niet waarom de tweedeverblijvers beroep aantekenen. De kokers op het strand zijn amper een meter hoog, dus veel visuele hinder kunnen die niet veroorzaken. Eén ding staat vast, de werken zullen niet na de zomer kunnen starten zoals eerst gepland. Ook de heraanleg van de Zeedijk zelf zit in het slop. We moeten eerst wachten op de ondergrondse garages anders hebben we dubbel werk.” (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 13 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier