Uitspraken over joden in Zwinkrant zorgen voor opschudding

Redactie KW

Enkele anonieme uitspraken over joden in de Zwinkrant, een lokale krant die in Knokke-Heist en enkele omliggende gemeenten wordt verdeeld, zorgen voor opschudding. De organisatie Joods Actueel neemt aanstoot aan het artikel.

Bij de column staat geen auteur vermeld. Anoniem worden er verwijten richting Joden geslingerd. Een fragment: “Al eens in mei op de Knokse zeedijk proberen te wandelen? Het lijkt wel of de hele diaspora dan daar samentroept. Mannen met pijpenkrullen, rare schortjes en zwarte hoeden, vrouwen met pruiken en lange kousen, de hele wereld behoort hen toe. Uit de weg gaan? Ho maar, wij zijn het uitverkoren volk, mijnheer. En dan zijn ze verwonderd dat we hen niet echt mogen.”

Verder worden joden en nazi’s in het artikel “één pot nat” genoemd. Joods actueel is verontwaardigd over de inhoud van de column.

Burgemeester Lippens van Knokke-Heist reageert door te zeggen dat iedereen altijd welkom is in Knokke-Heist, ongeacht nationaliteit. Hij zegt ook dat de Zwinkrant maar door weinig mensen wordt gelezen.

De verantwoordelijke uitgever van de Zwinkrant was niet bereikbaar voor commentaar.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier