Uitslaande brand bij fietsengroothandel Formula Cycling in Ieper blijkt aangestoken

Redactie KW

In de Bargiestraat in Ieper is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken bij een fietshandel.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. “Het ging om een uitslaande brand. Heel het bedrijf stond in lichterlaaie”, klinkt het bij de Ieperse brandweer, die meteen versterking opriep. In totaal werden ruim 30 brandweerlieden opgetrommeld om het vuur te blussen. De schade in het bedrijf is enorm. Het magazijn werd volledig vernield. Op het moment dat het brandalarm afging, was niemand aanwezig in de zaak.

Opzettelijke brandstichting

De branddeskundige van het parket is intussen formeel. Het gaat om opzettelijke brandstichting. Er werden drie brandhaarden aangetroffen en er zijn vermoedens dat er brandversnellers werden gebruikt. De brand was al van meet af aan ‘verdacht’ omdat de vlammen snel om zich heen grepen en het onmiddellijk een uitslaande brand was.

De deskundige kon woensdag zelf nog niet doorwerken, omdat er lang werd nageblust. Hij moest het einde van het bluswerk afwachten. Vandaag vrijdag wordt het onderzoek nog voortgezet. Er worden honden ingeschakeld die gespecialiseerd zijn in opsporen van brandversnellers. Er zijn nog geen sporen van dader of daders, en ook geen motieven.

(Belga/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier