Uitgewezen Afghaanse asielzoeker Navid krijgt steun van leerkrachten en werkgever

© Benny Proot
Redactie KW

Het actiecomité De Vrienden van Navid heeft woensdagmiddag geprotesteerd tegen zijn gedwongen uitwijzing uit ons land. Dat gebeurde samen met onder andere zijn leerkrachten en zijn werkgever.

De in Afghanistan geboren asielzoeker Navid Sharifi (21), sinds vijf jaar in ons land en deeltijds loodgieter bij het Waregemse bedrijf Madelec, kreeg een uitwijzingsbevel van het kabinet van staatssecretaris Maggie De Block. Hij moet terug naar zijn thuisland. De jongeman, die bij zijn vriendin en haar zoontje in Sint-Baafs-Vijve verblijft, werd opgepakt en zit nu in het asielcentrum De Refuge in Brugge.

Navid wil werken!

Woensdag hielden zijn vrienden en collega’s er een protestactie, met de boodschap ‘Navid wil werken!’. “Hij moet niet alleen vrijgelaten worden, maar ook een tijdelijk verblijf krijgen”, klinkt het bij het comité. “Hij vraagt geen vervangingsinkomen, maar een arbeidskaart C om zich te bewijzen. We dringen er bovendien op aan dat de parlementsleden die migratie- en buitenlandpolitiek volgen, zich zouden laten informeren door experten en ervaringsdeskundigen inzake Afghanistan, om het terugkeerbeleid naar Afghanistan te evalueren en te heroriënteren.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier