Uitgeweken Tieltenaar Emmanuel Rottey wordt hoofdredacteur VRT

Redactie KW

Emmanuel Rottey, van Tieltse komaf, is een van de 4 nieuwe hoofdredacteurs van de VRT- nieuwsdienst. De 34-jarige uitgeweken Tieltenaar wordt als hoofdredacteur bevoegd voor het online-nieuws van VRT, de sociale media en de nieuwsgaring.

Emmanuel Rottey is in 2001 bij de VRT begonnen, eerst als journalist en reporter voor Het Journaal en vervolgens voor Terzake. Sinds de lente van 2006 is hij eindredacteur van Terzaake en in 2008 was hij ook een tijdlang presentator.

Zijn mediacarrière begon Emmanuel bij WTV. Daar liep hij eerst stage, werd er in 2000 freelancer, vulde er een interim in en ging er vervolgens in vast dienstverband aan de slag als reporter.

Emmanuel Rottey studeerde Germaanse Talen en Culturele Studies aan de KU Leuven. Hij maakte via een Erasmusprogramma kennis met het televisie maken aan de universiteit van Madrid.

Emmanuel is van Tieltse komaf. Hij is de zoon van Freddy Rottey, die als leraar Nederlands-Engels verbonden was aan het Izegemse Sint-Jozefscollege. Zijn moeder was psychologisch assistente bij het PMS. Beiden zijn nu gepensioneerd.

(JG/ foto Canvast)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier