Uitgeweken Ingelmunsternaar Hans Bonte wordt burgemeester van Vilvoorde

Redactie KW

In de stad Vilvoorde hebben de onderhandelaars van S.P.A-Groen, N-VA en Open Vld een bestuursakkoord bereikt. Uitgeweken Ingelmunsternaar Hans Bonte (SP.A) zal worden voorgedragen als burgemeester.

Het akkoord tussen de drie grootste Vilvoordse fracties werd dinsdag “in de late avond” getekend, zo deelde Hans Bonte mee.

Volgens het akkoord zal het Vilvoordse schepencollege worden samengesteld uit acht leden. Voor het kartel sp.a-Groen en Open Vld zijn er elk drie mandaten in het college weggelegd. N-VA zal één schepen en de OCMW-voorzitter leveren.

De burgemeesterssjerp komt in het bezit van Hans Bonte. Hoewel de coalitiepartijen samen goed zijn voor een meerderheid van 22 op de 35 zetels, zal hij door 29 gemeenteraadsleden worden voorgedragen als burgemeester. “Ook de oppositiepartijen CD&V en Vilvocraten gaan mij mee voordragen”, verduidelijkt Bonte.

Ingelmunsternaar Hans Bonte is na zijn studententijd aan de UGent en de VUB in Brussel – hij studeerde er af als socioloog – in de hoofdstad blijven ‘plakken’. Door Frank Vandenbroucke werd hij gevraagd voor de studiedienst van de SP.A, waarvan hij in 1994 directeur werd.

In 1995 werd hij volksvertegenwoordiger voor het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde. In 2000 nam hij een eerste keer deel aan de verkiezingen in Vilvoorde en werd er onder het burgemeesterschap van Jean-Luc Dehaene eerste schepen. In 2006 werd hij OCMW-voorzitter en nu dus de nieuwe burgemeester van Vilvoorde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier