Uitgeverij De Eenhoorn en uitgeverij Lemniscaat gaan samenwerken

Redactie KW

Uitgeverij De Eenhoorn uit Wielsbeke gaat binnenkort nauwer samenwerken met uitgeverij Lemniscaat uit Rotterdam. Deze wederzijdse samenwerking gaat vanaf 1 januari 2011 van start en heeft tot doel de positie van de ene op de markt van de andere te versterken.

Zowel De Eenhoorn als Lemniscaat zijn zelfstandige uitgeverijen met een uitgebreid aantal kinder- en jeugdboeken. Jaarlijks geven beide zo’n 50 nieuwe titels uit. Daarnaast beschikt Lemniscaat ook over een volwassenenfonds met ongeveer 20 nieuwe boeken per jaar. Zowel De Eenhoorn als Lemniscaat zijn erg enthousiast over deze samenwerking en zijn ervan overtuigd dan de schaalvergroting beide partijen voordelen zal opleveren.

Uitgeverij De Eenhoorn

Uitgeverij De Eenhoorn is al 20 jaar een begrip in de kinderboekenwereld. Onder leiding van oprichter en uitgever Bart Desmyter brengt de uitgeverij jaarlijks zo’n 50 nieuwe titels op de markt. In 2009 ontving Het geheim van de keel van de nachtegaal (Peter Verhelst en Carll Cneut) acht prijzen. Daarnaast realiseerde de uitgeverij al meer dan 250 vertalingen.

Uitgeverij Lemniscaat

Uitgeverij Lemniscaat is opgericht in 1963 en wordt geleid door Jean-Christophe Boele van Hensbroek. Lemniscaat brengt jaarlijks 50 kinder- en tienerboeken uit, naast 20 titels voor volwassenen op het gebied van filosofie, (ortho)pedagogiek, psychologie, opvoeding en ontwikkeling. De uitgeverij heeft een lange traditie van romans voor tieners, met onder meer Thea Beckman, Jan Terlouw en Anke de Vries op de backlist.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier