Uitgedaagde leraar slaat tiener aan schoolpoort van Sint-Lodewijkscollege in clipje op Youtube

Redactie KW

Op de videosite YouTube circuleert er een filmpje waarop te zien is hoe een leraar van het Sint-Lodewijkscollege aan de schoolpoort een tiener slaat. Uitgedaagd na een sneeuwbalgevecht geeft hij de jongen een vuistslag.

De feiten dateren nog van in december tijdens de eerste winterprik. Op het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=42DWhUSPpaE) is duidelijk te zien hoe een discussie op het besneeuwde voetpad vlakbij de schoolpoort van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat een discussie tussen een leraar en enkele tieners ontaardt. In het clipje haalt de leraar fiks naar een van de tieners. Het filmpje, vermoedelijk gemaakt met een gsm, werd door enkele Brugse tieners via Youtube op het internet verspreid en veroorzaakt nogal wat commotie in en rond het Sint-Lodewijkscollege.

Directeur Koen Seynaeve nuanceert: „Vooreerst gaat het niet om leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege. De jongen die de leraar uitgedaagd heeft is niet eens een oud-leerling. Hij was wel omringd door een aantal ex-leerlingen van de school. Al die jongeren hadden in feite niks aan de schoolpoort te zoeken. Zij hebben de bewuste leerkracht uitgedaagd door hem met sneeuw te bekogelen. Toen die man een fiks pak sneeuw in het aangezicht kreeg, is hij gestopt en op zijn stappen teruggekeerd.”

„Hij dacht dat de jongen die de sneeuw gooide een leerling was en vroeg hem zijn schoolagenda. Het leidde tot een woordentwist waarbij die tiener heel dicht met zijn voorhoofd tot bij de leraar kwam om hem te provoceren. Maar dat is natuurlijk niet op het filmpje te zien. Ook het feit dat die jonge agressor eerst zelf een vuistslag gaf aan de leraar is blijkbaar in het filmpje gewist. Enkel de reactie van de leraar is te zien. Hij reageerde op de verkeerde manier. Blijkbaar verloor hij op een bepaald moment zijn kalmte omdat hij zelf belaagd werd en zich wou verdedigen. Ik keur dit niet goed, maar ook het gedrag van die jongeren is niet goed te praten. De directie bezint zich intern of tuchtmaatregelen nodig zijn. Maar wij zullen dit niet naar buiten communiceren.”

De betrokken leerkracht, die een onberispelijke reputatie geniet op school, weigerde commentaar te geven op de feiten. (SVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 29 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier