Uitgebrande winkelpanden op de hoek van Kloosterstraat en Roeselaarsestraat tijdje gekraakt

Redactie KW

De uitgebrande winkelpanden in de Roeselaarsestraat 3 en 5, op de hoek met de Kloosterstraat, zijn een tijdje ingenomen door krakers.

Het ging om een man, een vrouw en een kind in moeilijkheden. De politie heeft de krakers enkele weken geleden ontdekt en uit het pand gezet. Ze verblijven nu voorlopig in een crisiswoning. Op die plek komt er een nieuw appartementsgebouw, maar de projectontwikkelaar heeft nog altijd zijn plannen niet ingediend. Dat werkt op de heupen van de buren, die overlast hebben van die vuile hoek in het anders zo nette straatbeeld.

Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) zegt dat er lange tijd geleden al eens en kraker uit het pand gezet werd. „En enkele weken geleden heeft de politie een man, een vrouw en een kind uit het pand gezet, die daar een tijdje onderdak zochten. Het zijn mensen die op de ‘dool’ zijn en we hebben ze nu voor drie maanden ondergebracht in een crisiswoning. Het OCMW volgt ze nu op en zal zorgen dat ze weer met alle mogelijke papieren in orde zijn.”

Stedenbouwkundig ambtenaar van stad Izegem Carlos Lapeire heeft twee maanden geleden nog contact gehad met de projectontwikkelaar, maar heeft sindsdien niets meer gehoord. „Of ze snel het bouwdossier zullen indienen, weet ik niet”, zegt hij.

Architect D. Deboosere uit Sint-Martens-Latem kreeg opdracht van JPK Promotions om daar op die site een project uit te werken. „Ik ben daar mee bezig”, zegt de architect, „maar de opdrachtgever wilde nog enkele veranderingen aanbrengen, waar we nu mee bezig zijn. Het zal maximum nog twee maanden duren vooraleer het dossier zal ingediend worden.” (IB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier