Uiterlijk in 2014 heeft Waregemse hippodroom nieuwe tribune met 5.000 plaatsen

Redactie KW

Groot nieuws in de aanloop naar Waregem Koerse: de grootse plannen voor de vernieuwing van de hippodroom die al jaren ter tafel liggen, worden eindelijk in daden omgezet. Wellicht al tegen Waregem Koerse van 2013 en uiterlijk in 2014 moet de multifunctionele nieuwbouw met een tribune van 5.000 plaatsen een feit zijn.

“Achter de coulissen leveren Stad Waregem en onze Koninklijke Waregemse Koersvereniging hard werk om het project op een haalbare, moderne en efficiënte manier te realiseren”, aldus Joseph Van den Broecke, directeur-generaal van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging. “De grote lijnen liggen vast. Waar de toiletten en vestiaires moeten komen, hoeveel we er nodig hebben, dat moet nog allemaal worden bepaald.”

6.000 genodigden in viptenten

De jaarlijkse opbouw van viptenten om de 6.000 genodigden van Waregem Koerse in onder te brengen is de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem al lang een doorn in het oog. Vandaar dat hij 200 procent achter het project staat en hoopt dat de nieuwbouw al in 2013 een feit is, zodat de tribune dienst kan doen voor het BK veldrijden dat in 2014 in Waregem wordt georganiseerd.

Wachtlijst met 1.000 aanvragen

“Plaatsing, bekleding en inrichting inbegrepen kosten die viptenten 450.000 euro. Hadden we 25 jaar geleden al voor een vaste constructie gekozen – want zolang ben ik al vragende partij -, dan was de investering al tien keer terugverdiend. Er is al járen te weinig plaats om op een volwaardige manier aan de vraag te voldoen. We hebben voor Waregem Koerse momenteel een wachtlijst van 1.000 vipaanvragen. Alle pakketten zijn sinds 1 juli de deur uit. Dat zegt genoeg”, besluit Joseph Van den Broecke.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier