Uitbreiding Lidl Harelbeke krijgt groen licht

Redactie KW

Begin 2013 krijgt Harelbeke een vernieuwde Lidl-winkel langs de Gentseweg. Het huidige filiaal verdwijnt en op dezelfde, grotere site komt een ruimere winkel. Daarvoor kreeg Lidl alle nodige vergunningen.

Lidl heeft het terrein tussen de bestaande winkel en de Wolvenstraat aangekocht. Daarmee breidt de site gevoelig uit. “En zo kunnen we een veel ruimere winkel bouwen. Dat biedt mogelijkheden om ons assortiment mooier uit te stallen en om meer ruimte te scheppen. Maar ook het aantal parkeerplaatsen willen we gevoelig uitbreiden. Van 83 naar 109”, legt woordvoerder Pieterjan Rynwalt uit.

De bestaande winkel wordt in het late najaar gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe, aantrekkelijke winkel. Rynwalt: “Lidl werkt sinds een tweetal jaar aan een nieuw winkelconcept. Daarbij leggen we, veel meer dan vroeger, de nadruk op een aangename winkelervaring. Het mag allemaal wat aantrekkelijker. Zo kiezen we voor baksteenrode muren en een moderne luifel als aankleding. Binnenin is er meer lichtinval en mag het allemaal wat ruimer tussen de verschillende gangen.”

Een concrete start der werken is nog niet geprikt. Maar het opzet is om in het voorjaar van 2013 de winkel te openen. Bij Lidl Harelbeke werken 11 medewerkers. Verwacht wordt dat een ruimere winkel een groter personeelsbestand vraagt, maar voor een concreet groeicijfer is het nog te vroeg.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier