Uitbreiding gemeentehuis en optrekken appartementenblokken domineren dorpskern

Redactie KW

De komende jaren wordt de heraanleg van het Hoogleedse dorpscentrum een van de belangrijkste items in de huidige legislatuur. Naast de uitbreiding van het gemeentehuis worden er 23 appartementen opgetrokken. Daarnaast hoopt men op bijkomende sociale woningbouw. Dat werd bekendgemaakt op de gemeenteraad van 23 september 2008.

„Dit project vroeg twee jaar intensieve voorbereiding. Er werden 48 ontwerpen ingediend. Daarvan werden 12 concrete voorstellen weerhouden. Hieruit werden nog eens drie ontwerpen geselecteerd. Na eliminatie kwamen we tenslotte bij Buro II terecht. Heel de procedure verliep anoniem via een deurwaarder, waardoor we pas na het nemen van de uiteindelijke beslissing wisten met welk architectenbureau we in zee gaan. De uitvoering van het project gebeurt door de firma Alheembouw.”

Na het slopen van de oude pastorie worden drie nieuwe blokken opgetrokken, waartussen gewandeld of gefietst kan worden. OCMW-voorzitter Wim Vansteelant (Samen) : „Een eerste blok paalt via een verbindingsgang met trap en lift aan het bestaande gemeentehuis. Op het gelijkvloers van dit nieuw complex komen de gemeentelijke diensten met onder andere de loketfunctie voor onze inwoners, alsook een ondergrondse archiefruimte van 200 m². Bovenop komen twee bouwlagen, goed voor telkens drie appartementen, zes in totaal dus. Daarnaast, aanleunend tegen De Gulden Zonne, komt er een blok, bestaande uit vier verdiepingen, met telkens twee appartementen. Achterop, aansluitend bij de parking van De Gulden Zonne, wordt een derde blok opgetrokken. Hier krijgen we drie bouwlagen met telkens drie appartementen. Samengeteld kom je zo aan 23 appartementen. Hierbij is er voor elk wat wils : er zijn er met één, twee of drie slaapkamers. Elk appartement beschikt over minstens één parkeerplaats, daarvoor wordt onder andere een ondergrondse ruimte van 600 m² aangelegd.” De werken zouden in 2009 starten. (JD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier