Uitbaters Hertog Jan openen pop-up restaurant in Brugge

© Foto : Belga
Redactie KW

2014 wordt een jaar vol culinaire projecten voor het duo Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Brugge

Eind februari sluit het huidig restaurant in Brugge de deuren om verbouwd te worden tot een eigentijdse bistro. De opening is gepland in juni. Intussen zijn de bouwwerken voor de “nieuwe” Hertog Jan in Zedelgem nog volop aan de gang. Vanaf de zomer moet de zaak onderdak vinden in een beschermde hoeve.

Yellow

Omdat het duo tijdens de verbouwingsperiode hun culinaire ei ergens kwijt moest, werkten ze samen een tijdelijk concept uit. Vanaf 28 februari strijken ze gedurende 3 maanden neer in de Brugse binnenstad waar ze tot eind mei een herenhuis een nieuwe bestemming geven. Het nieuwe project in hartje Brugge heet “Yellow”.

Gert De Mangeleer: “Drie maanden niet in een keuken staan, dat is voor mij ondenkbaar. Daarvoor is mijn passie voor de stiel té groot. Ik wil in “Yellow” een lekkere, originele en eenvoudige keuken brengen met respect voor het product, die toch mijn persoonlijke stempel draagt”. Volgens de eigenaars zal het tijdelijk restaurant garant staan voor een hedendaagse setting, een funky muziekje en verrassende wijn- en bierkeuzes.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van het restaurant inschrijven op de nieuwsbrief www.yellowbrugge.be of up-to-date blijven via @yellowbrugge op Twitter.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier