Uitbater uitgebrande danscafé La Bola in Kortrijk radeloos

Redactie KW

UPDATE VIDEO – Dinsdagmorgen is in Kortrijk met La Bola ook bekend als Rock Paradise het derde danscafé in enkele weken tijd uitgebrand. Midden september brandde de Morea af in Wielsbeke en vorige week de A Côté in Waregem. Telkens gebeurde dit op een maandagnacht tussen 2 en 4 uur ‘s morgens. Het gerecht is verontrust. Zaakvoerder Tom Sabbe van La Bolla in Kortrijk blikt een dag na de feiten terug.

La Bola in de Overleiestraat in Kortrijk in de nacht van maandag op dinsdag. Het is de derde brand in zes weken tijd in een danscafé in de regio. De jonge zaakvoerders wonen hier en hebben er ook een broodjeszaak. Ze hebben samen met hun jonge kinderen onderdak gevonden bij één van de ouders. “Er wordt gesproken over het danscafé maar de hele week hebben wij een broodjeszaak waarmee we aan bedrijven leveren. M’n vrouw en ik deden dit samen. En ook dat is allemaal weg”, zegt Tom Sabbe van La Bola.

De ravage is compleet. Het hele gebouw van zo’n 500 vierkante meter is in de as gelegd. Volgens de branddeskundige is het vuur aangestoken. Verder onderzoek moet nog uitwijzen in welke omstandigheden dit gebeurde. Hoe het nu verder moet is niet meteen duidelijk.

“Er zijn nu zoveel zaken die je ziet en hoort. Ik heb nog niet direct plannen. We zijn nog eens met de kinderen gaan kijken naar ons huis. Ze hadden alles in het nieuws gezien en begonnen vragen te stellen. Dat zij ook zouden begrijpen dat wij niet terug kunnen keren of toch niet direct want het is allemaal weg.”

(KV/AD)

Uitbater uitgebrande danscafé La Bola in Kortrijk radeloos

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier